dinsdag 3 mei 2011

Dit is niet het einde

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy." - Martin Luther King, Jr.
 
Bovenstaande quote heb ik ook bij mijn Words of Wisdom gezet. Ik heb met enige ontzetting naar de taferelen in Amerika gekeken na het bekendmaken van het overlijden/vermoorden van de meeste gevreesde terroristen leider van het afgelopen decenium.
De beelden weken niet af van de beelden die we regelmatig zien uit de arabische landen en die ik met evenveel afgrijzen bekijk.
Je zo verheugen over de dood van een mens is in mijn ogen heel fout en ongezond, zoals M.L. King al zei: ik rouw om het verlies van duizenden waardevolle levens, maar ik zal my niet verheugen over de dood van één, zelfs niet van een vijand.
 
Ook bekruipt mij het gevoel dat deze Amerikanen wel erg naïef zijn als ze denken dat het hiermee voorbij is, ja, het boegbeeld is er misschien niet meer, maar er zijn zoveel splinterorganisaties en nog zoveel andere fanatici, het duurt maar even en er is een nieuwe leider, en je kunt op je klompen aanvoelen dat hier een tegenactie op komt. En zo gaat het gewoon door, dit is helaas niet het einde

3 opmerkingen:

Pink Princess zei

Weet je, ik had het hier gisteren met mijn vriendin A over, en we zeiden PRECIES hetzelfde! Om je zo te verheugen over de dood van een MENS (ook al is het je "vijand) kan niet goed zijn. En idd.....de dood van Osama betekend nog niet dat er geen vreselijke dingen meer zullen gebeuren...helaas... maar het is wel de waarheid. En die quote.....prachtig en zo waar.

Liefs van Marian ♥

Mariette zei

Brigitta,

Naar welke beelden kijken jullie dan? Weer zo'n linkse media kennelijk die jullie zoiets voorschotelt om daarmee aan te duiden dat heel Amerika zo reageert. Dat is dus NIET waar. Je kunt in een natie van ruim 300 miljoen natúúrlijk ergens een groep vinden en filmen en dit naar buiten dragen als zijnde HET beeld. Dat kan in Nederland ook en jullie zouden het ook verachten om jezelf daarmee vereenzelvigd te zien. Kijken jullie nog steeds naar CNN? Dat is allemaal erg links gekleurd en niet zeer objektief. Amerikanen zijn niet zó dom dat ze niet weten dat er na Osama weer een nieuwe terroristenleider zal komen. Die nieuwe weet dan al vast wat hem te wachten staat...
Wij beiden vinden het als Amerikaans staatsburger wel jammer dat je zoiets post; net nu ik je lezers aantal wilde steunen op mijn blog. Denk niet dat dit erg aantrekkelijk werkt...

Met vriendelijke groet,

Mariette

PS Je hebt 't aan diezelfde naïve Amerikanen te danken dat je dit in vrijheid kunt schrijven; anders had je nu mogelijk in Rusland gewoond. Amerikanen moeten meestal het vuile werk opknappen en worden daarvoor bekritiseerd.

Facts and Fairytales zei

Jammer dat je het zo persoonlijk opneemt Mariette. Ik heb het over deze groep en niet de Amerikanen in zijn algemeenheid. En dergelijk gedrag verafschuwt mij willekeurig welke natie het vertoont. En de beelden waren niet van CNN maar van de NOS.

groetjes
Brigitta