zaterdag 4 juni 2011

Mijn Kruidentuin

Achter de bijkeuken lag een stuk terras waar we eigenlijk geen gebruik van maakten. En in mijn ogen was er gewoon TE veel terras (alleen maar terras) Ik miste het groen van mijn vorige huis en het kleine beetje wroeten in de aarde wat ik (heel) af en toe deed. Ik miste rozen en lavendel en ik wilde een kruidentuin.

 En toen besloot lief dit stuk terras er uit te halen en een minituintje voor mij voor te bereiden

Het kruiden gedeelte schiet al aardig op, ik heb inmiddels keukenlaurier, munt, lavas, bieslook (niet op de foto) peterselie en tijm. En zaad voor dille, mosterd (en nog iets maar dat ben ik even vergeten) Mijn basilicum was niet zo blij buiten, dus die staat gewoon weer binnen in een pot op het aanrecht. 
Het minituintje is nog onder constructie. Lief heeft een reumatische aandoening en kan dus niet alles in 1 keer doen. Maar in dat minituintje komt in ieder geval een geurende roos en lavendel en ik heb ook zaadjes voor de Sweat Pea. Als we hier mee aan de slag gaan, zal ik weer nieuwe foto's maken.

9 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Je slaat twee vliegen in een klap...je hebt én meer groen én ook nog eens kruiden uit eigen tuin!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

L. zei

O wat ontzettend leuk, je mini-tuintje! Groot gelijk hoor, alleen maar terras, dat kan toch niet?

Onze moestuin is net een klein groentewinkeltje, tenminste... binnenkort kunnen we de eerste eikenbladsla plukken. Heerlijk he?
Ik heb een potje basilicum buiten staan en heb in het kasje peterselie gezaaid. Komen nog wel wat kruiden bij denk ik.

liefs van mij,
Lilian

Mariette zei

Lieve Brigitta,

Leuk jullie minituintje! Ja, zoiets kun je licht aan... De onze is duizende keren groter en het is soms té veel werk maar zolang het kan genieten we er van met volle teugen!

Liefs,

Mariette

Brenda zei

Wat leuk zeg!! Geniet er van:)

Elly zei

Wat een leuk idee!!!!! een echte kruiden tuintje,Zelf heb ik ook kruiden in mijn tuin, maar die staan tussen mijn vaste planten her en der door de hele tuin verspreid dus moet ik steeds zoeken.Nou ja... er zijn ergerder dingen toch!!!Veel succes er mee.
Nog een fijne zondag, groetjes Elly.

cvanholstein zei

Hoi Brigitta,
grappig dat je mij "gevonden" hebt, want nu ga ik jou ook volgen. Het is leuk om je blog door te bladeren en je verhalen te lezen.
grt,
Corina

september cottage zei

PERFEKTE Groesse fuer einen Kuechen Garten!!!! Ich muss in diesem Jahr leider darauf verzichten...udn freu mich soomit schon auf das naechste Jahr (und kann DIch daher SEHR gut verstehen!!!!)

Lieber Gruss!


Nicola

KateB zei

I am was lazy this year, I was gonna do a raise bed garden for a few herbs and some tomatoes but I haven't done it yet...:):)

Hanneke zei

Leuk tuintje wordt het al, volgens mij kan er nog wel meer bij. Citroenmelisse voor de thee? De lavas gaat wel heel groot worden, bij mij bijna 1.5 meter.