dinsdag 12 juli 2011

Rode Bessensiroop

Aan de zijkant van ons huis staan een paar rode bessenstruiken. Iedere keer nam ik me voor die rode bessen te gaan plukken en iedere keer kwam er niets van. Tot mijn moeder hier vorige week een middagje was. Ze pakte resoluut een kom en er was geen ontkomen meer aan; die bessen werden geplukt (de vogels hadden hun deel klaarblijkelijk ook al gehad)
Dit is waar ik mee eindigde
En toen moest ik natuurlijk aan de slag. Ik heb de bessen met een klein beetje water eerst een kwartier laten koken, tot alle besjes kapotgekookt waren
Daarna heb ik een schone theedoek in een vergiet gelegd en heb de bessen een hele middag laten uitlekken
Het resultaat was 1 liter sap, dit heb ik opgekookt met 750 gram rietsuiker
Toen een paar lege roséflessen goed omgespoeld met heet water en de sap overgegoten. Resultaat 1 liter en een klein beetje rode bessensap.
Het kleine beetje is inmiddels al op en ook de andere fles blijft niet lang meer vol. Voor mijn dochter had ik een klein koffiemelkflesje schoongemaakt en haar daar wat van de siroop in meegegeven. Volgend jaar toch maar wat eerder die bessen plukken zodat de oogst groter is en dan kan ik zulke kleine flesjes ook kado geven. Deze keer genieten we gewoon zelf van de siroop.

9 opmerkingen:

Sandra zei

ik zit te watertanden ;)

L. zei

Wat goed zeg! Volgend jaar nog meer flessen!

x,
Lilian

merula zei

goed bezig!

Brenda zei

klinkt heerlijk!!

Mariette zei

Lieve Brigitta,

Je laat me het water in de mond lopen met deze verrukkelijke rode bessen. Hier bijna nooit te krijgen en groeien doen ze helemaal niet hier vanwege de hitte. We probeerden het een aantal jaren maar de struiken gingen dood...
Dus jij geniet er maar van!

Liefs,

Mariette

Anja zei

OOh wat een geweldig leuk werkje.deed dit altijd met mijn oma.Maar lekker hoor,geniet ervan,

Groetjes

Zilly zei

Dank voor je lieve berichtje-De prentenkaarten zie je tzt op mijn blog.Enne...die bessensap lijkt mij heerlijk!Lieve groet met hart&ziel van Sil.

Brad zei

Brigitta,
I am sorry to hear about your pain.
Your creation is beautiful and two squares a day equals a very beautiful quilt.
Love,
Brad

Brad zei

I have never seen red bay leaves. I'm not sure they're available ere, but the drink certainly looks delicious ! :)
Brad